Knight Online Private Serverlar
Knight Online Private Serverlar

Knight Online Private Serverlar Hakkındaki Tüm Paylaşımlar.
 
AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Visual Basic'te Recordset Kullanımı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Corleone
Administrator
Administrator
avatar

Tuttuğu Takım : Beşiktaşlı
Ruh Hâli : Neşeli
Mesaj Sayısı : 1541
Kullanıcı Puanı : 35001
Saygınlık : 10381
+500 Repliler
Üyelik Tarihi : 24/07/09
Yaş : 23
Şubesi : Ä°stanbul

MesajKonu: Visual Basic'te Recordset Kullanımı   Çarş. Ağus. 12, 2009 3:03 pm

Öncelikle sql servera bağlantımızı yapmalıyız.Bunun için General Declarations bölümüne bağlantı sabitleri :

Kod:
Dim conn As New ADODB.Connection
Dim rst As New ADODB.Recordset

Ctrl + T ye basarak Component penceresinden "Microsoft ADO Data Control " ü seçiyoruz.Nesne penceresinden (soldaki buton,label gibi eklediğimiz pencere ) ordan bir adodb nesnesini forma ekliyoruz .. Bunu yapmazsanız general declarations kodları işlemez

Bağlantımızı sağlayacak sabitlerden sonra sorguyu gönderen kodlarımız :

Kod:
Public Sub baglan()
With conn
.CursorLocation = adUseClient
.ConnectionString = "Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=trayhoper"
.Open
End With
End Sub

Yukarıda trayhoper yazan bölüm bağlanılacak veritabanının adıdır.Yukarıdaki kodu kod penceresinin istediğiniz bir bölümüe yapıştırabilirsiniz.Eğer dediğim gibi sub içine alırsanız birçok yerde kullanabilir ve kodları kısaltmış olursunuz :

Kod:
Private Sub Form_Load()
baglan
End Sub

Sub içine aldığımız için başka bir sub altında sadece ismi ile kullanabiliriz .. yani form_load altında yazan baglan ın yerine sistem bizim yukarıda yazdığımıx Public Sub baglan() a yazdıklarımızı yapıştırıyor.Değişen birşey yok fakat sadece kodlarımız kısalıyor ..

Şimdi gelelim recordset i kullanmaya Recordset veritabanından veri almak için kullanılır.Recordset ile çalışırklen genellikle sql da "Select" komutu kullanılır.Amaç zaten bilgi çekmek.Küçük bir örnek :

Kod:
Dim isim As String
' isim olarak yazı değişkeni tanımladık
rst.Open "Select * FROM K_MONSTER WHERE sSid = '100'",conn,1,3
' sorgumuzu çalıştırdık ssid i 100 olan kecoon un bütün bilgileri elimizde
isim = rst!strName
' burada sadece tanımladığımız değişkene strName sekmesindeki adını aldık
MsgBox isim
' mesaj penceresinde gösteriyoruz
rst.close
' recordseti kapatıyoruz
Ufak bir örnek gösterdim

Genel sorgu kullanımı :
Kod:
rst.Open "Select * FROM DBADI WHERE sekmeadi = 'deger'",conn,1,3

Genel veri çekme :
Kod:
veri = rst!sekmeadi

Veritabanından sorgu ile seçtirdiğimiz bilgilerden hangisi istiyorsan "rst!" den sonra koymalıyız.Başka bir örnek daha :

Kod:
Dim trayhoper As String
rst.Open "Select * FROM TB_USER WHERE strAccountID = 'AliOsman'
' TB_USER tablosunda strAccountID si AliOsman olan şahısın bilgilerini seçtirdik
trayhoper = rst!strPasswd
' trayhoper değişkenine seçtirdiğimiz bilgilerden strpasswd sekmesindeki şifreyi yazdırdık
msgbox trayhoper
' trayhoper değişkenini mesajlayarak ekrana yansıttık
rst.close
' hataya karşın recordseti kapattık
Umarım anlamışsınızdır.Örnekler oldukça basit.Eğer veri göndermek istiyorsanız :
Kod:
conn.Execute "Update USERDATA Set iLoyalty = '500' WHERE strUserID = 'trayhoper'"


Yukarıdaki kod bağlantı ile sağlanmış sorgu gönderen bir koddur.USERDATA tablosunda strUserID si trayhoper olan birinin iLoyalty sekmesini 500 olarak değiştirdik conn nesnesini kapatmanıza gerek yoktur çünkü conn bağlantı olarak adlandırılır.Bağlantıyı kapatmış olursunuz ve tekrar bağlanmanız gerekir


En basit şekilde bağlantı ve temel recordset kullanımı gösterdim.Soru ve sorunlarınız varsa buraya yazarak yardım alabilirsiniz ..

Kolay Gelsin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://k2private.lforum.biz
 
Visual Basic'te Recordset Kullanımı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Knight Online Private Serverlar :: Programlama :: Görsel Programlama-
Buraya geçin: